У червні – липні 500 офіцерів запасу призвуть на військову службу до ЗСУ

Що робити, якщо серед призваних — працівник вашого підприємства.

У червні – липні 500 офіцерів запасу призвуть на військову службу до ЗСУ

Міністр оборони України Андрій Таран підписав Наказ від 19.05.2020 № 157 «Про призов громадян України на військову службу за призовом осіб офіцерського складу в червні — липні 2020 року» (далі — Наказ).

Згідно з Наказом, за 16 військово-обліковими спеціальностями підлягатиме призову 500 офіцерів запасу віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту не нижче бакалавра та не проходили військову службу.

Офіцерів призначать на посади слухачів курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації при вищих військових навчальних закладах і військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти для проходження обов’язкової підготовки протягом трьох місяців.

Підготовку призваних офіцерів на курсах перепідготовки та підвищення кваліфікації планують розпочати з 2 липня 2020 року.

За інформацією Міноборони, метою призову офіцерів є:

  • набуття ними практичних навичок і умінь для збройного захисту Вітчизни,
  • накопичення військово-навченого ресурсу в запасі після їх звільнення,
  • підвищення рівня укомплектованості Збройних Сил України офіцерським складом.

Після завершення підготовки офіцерів призначать на посади до військових частин ЗСУ.

Увага!

До участі в операції об’єднаних сил призвані офіцери залучатись не будуть. Залучення їх до проведення операції об’єднаних сил допустиме лише у добровільному порядку після укладання ними контракту про проходження військової служби.

На офіцерів, яких буде призвано, розповсюджується весь пакет соціальних пільг та гарантій військовослужбовців за контрактом.

Міноборони наголошує, що за призваним-працівником на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форми власності, роботодавець зобов’язаний зберегти:

За інформацією Міноборони

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
104593

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
82783

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24501

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10207

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді