Паспорт і код одночасно — Мінцифри запустило нову комплексну послугу для підлітків

ID-14 створена, щоб зменшити бюрократичне навантаження на громадян і мінімізувати кількість візитів до держорганів.

Паспорт і код одночасно — Мінцифри запустило нову комплексну послугу для підлітків

28 травня в Україні запрацювала комплексна послуга для підлітків «ID-14», яка передбачає одночасне оформлення першого паспорта та номера платника податків.

Цьогоріч понад 400 000 дітей в Україні вперше оформляють паспорт. Щоб отримати ID-картку з номером платника податків, вони мають спочатку відвідати Центр обслуговування платників податків і подати заяву на призначення номера платника податків. Після його отримання – звернутися до відділу ДМС за оформленням паспорта.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив: «Запуск послуги ID-14 зменшує бюрократичне навантаження на громадян, мінімізуючи кількість візитів до держорганів. Відтепер діти при досягненні 14 років можуть одночасно отримати паспорт і номер платника податків, витративши до 15 хв часу на заповнення заяви. Це вже друга комплексна послуга, над запуском якої працювала команда Мінцифри, що передбачає об’єднання кількох послуг за життєвою подією. Першою такою послугою стала «єМалятко» для батьків новонароджених, яка сьогодні доступна вже у 31 місті України».

«Послуга ID-14 надається абсолютно безкоштовно при оформленні першого паспорта. Отримати її можна в усіх відділах ДМС України, мережі центрів «Паспортний сервіс» та деяких ЦНАП, що надають паспортні послуги. За 20 днів дитина зможе отримати ID-картку з номером платника податків, що дійсна чотири роки. Номер платника податків не змінюється», — додав очільник Державної міграційної служби Максим Соколюк.

Щоб підліток міг скористатися послугою, йому необхідно мати із собою такі документи:

  • свідоцтво про народження;
  • довідку про реєстрацію місця проживання (за наявності);
  • документи, що посвідчують особу одного з батьків.

У період карантину послуга доступна за місцем звернення, а після його завершення – за місцем проживання.

Паспорт і код одночасно — Мінцифри запустило нову комплексну послугу для підлітків

Які умови виконання робіт неповнолітніми працівниками

Мінцифри повідомляє, що спільно з депутатами ВР розробило пропозиції до зміни Податкового кодексу, після ухвалення яких ID-картка з номером платника податків на ній матиме таку саму юридичну силу, як документ, що офіційно підтверджує цей номер. Це надасть можливість ліквідувати використання довідки з номером платника податків, яка сьогодні є найпопулярнішою серед українців.

Найближчим часом Мінцифри запустить цифровий номер платника податків (РНОКПП) у застосунку «Дія», що усуне необхідність звертатися за отриманням паперової довідки.

Впровадження комплексної послуги ID-14 реалізується Міністерством цифрової трансформації України, Державною міграційною службою та Державною податковою службою за підтримки SURGe, що фінансується Урядом Канади.

За інформацією Мінцифри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25776

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46122

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33712

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22635

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді