Нові санітарні правила на час карантину: під час культурних заходів, в місцях розміщення та на ринках

Усім працівникам і надалі перед початком роботи зобов’язані проводити температурний скринінг безконтактним способом. Працівників з температурою тіла понад 37,2° C або ознаками респіраторних захворювань не допускатимуть до виконання обов’язків

Нові санітарні правила на час карантину: під час культурних заходів, в місцях розміщення та на ринках

Вихід із карантину та оцінка ризиків оптимізації

Головний державний санітарний лікар України затвердив:

  • Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (постанова від 06.06.2020 № 35);
  • Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів в закладах, що надають послуги з розміщення, на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (постанова від 06.06.2020 № 36);
  • Тимчасові рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів з торгівлі на ринках на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (постанова від 06.06.2020 № 34).

З 08.06.2020 втратила чинність постанова Головного державного санітарного лікаря України «Щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 в місцях торгівлі харчовими продуктами на агропродовольчих ринках» від 27.04.2020 № 14.

Під час проведення культурно-мистецьких заходів, в закладах, що надають послуги з розміщення та на ринках:

  • повинні проводити температурний скринінг безконтактним способом;
  • не допускати на територію закладів, якщо температура тіла понад 37,2° C або наявні ознаки респіраторних захворювань.

Працівники повинні:

  • регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше одного разу за 3 години та після відвідування;
  • утримуватися від контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань;
  • самоізолюватися у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

Оприлюднені постанови мають деякі технічні помилки, у т. ч. в реквізитах постанови, що втратила чинність. Маємо надію, що найближчим часом їх виправлять.

Ольга Догадіна,

провідний експерт Експертус Кадри

Зменшення витрат у турборежимі

image55

Відновлення бронювання у Дії

Статті за темою

Усі статті за темою

План-графік розвитку навичок

Складіть план-графік розвитку навичок. Позначте мету за результатами тренінгу. Пропишіть, що конкретно маєте зробити на робочому місці. Попросіть шефа допомогти сформулювати здійсненні завдання
2010

Як дезінфекція приміщень допоможе вам подолати страх працівників заразитися на роботі

Проблема, з якою вже зіткнулися роботодавці, — працівники бояться йти на роботу. Мовляв, заразитися на COVID-19 можна, просто торкнувшись поруччя, дверей чи крана в туалеті. Як заспокоїти колег і налаштувати на роботу без страху? Організуйте дезінфікування робочих та санітарних зон, транспортних засобів підприємства. Обов’язково доведіть до персоналу, що, як, скільки разів робите для дезінфекції. Ця стаття допоможе впоратися і з першим, і з другим завданням
2846

Антикоронавірусний етикет: 5 способів безпечних привітань у діловому світі

Коронавірус вносить корективи в усталені правила етикету. Як запобіжний засіб від зараження перші особи країн світу вирішили скасувати рукостискання. А що ж натомість? Скористайтеся «уханським потискуванням», традиційним індійським вітанням «намасте» або «потисніть ноги»
3062

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді