Штраф у 17 тис. грн за відсутність документів на вулиці. Суд підтвердив

Дарницький районний суд розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, що перебував на вулиці без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, в період дії карантину.

Відповідну постанову у справі № 753/10638/20 місцевий суд прийняв 21.07.2020.

Штраф у 17 тис. грн за відсутність документів на вулиці: суд підтвердив

Яка відповідальність за порушення карантину

Чоловік, знаходячись у громадському місці (на зупинці), перебував у стані алкогольного сп'яніння, та висловлювався нецензурною лайкою у бік перехожих та працівників поліції. Крім того, він перебував на вулиці без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

Відповідно до п. п. 2 п. 3 Постанови Кабміну № 392 на період дії карантину забороняється перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

Відповідно до ст. 44-3 КУпАП, передбачено відповідальність за порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом "Про захист населення від інфекційних хвороб", іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами.

Чоловік під час судового засідання свою провину у вчиненні інкримінованого правопорушення визнав.

Дослідивши протокол про адміністративне правопорушення, рапорти та відеозаписи з нагрудних камер поліцейських, оцінивши всі обставини справи в їх сукупності, суд визнав чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 44-3 КУпАП.

Тож на нього накладено штраф у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто у сумі 17 тис. грн на користь держави.

За інформацією ЮРЛІГА

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
8734

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9497

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
12940

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
1432

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді