Карантин продовжать до 1 листопада

Деякі працівники знову залишаться без роботи. Малий та середній бізнес адаптуватиметься до нових умов, а в’їзд іноземних громадян з країн, що потрапляють у «червону зону» епідемії, обмежать строком на 30 днів.

Карантин продовжать до 1 листопада

Як змінити режим роботи, початок і закінчення роботи під час карантину

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента України повідомив, що за минулу добу зафіксовано понад 1,6 тис. нових хворих на COVID-19, у зв’язку з чим Кабмін пропонує продовжити карантин до 1 листопада.

З огляду на негативну динаміку захворюваності Володимир Зеленський підтримав необхідність вжиття превентивних заходів. Зокрема, впровадження заборони на роботу нічних клубів, проведення концертів.

Одночасно Президент зауважив: «Карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах».

На нараді зазначалося, що у світі також спостерігається зростання показників захворюваності на COVID-19, тому український уряд розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють у «червону зону» епідемії, строком на 30 днів. Ця заборона не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій.

На прохання Прем'єр-міністра Ізраїлю ухвалено рішення про суттєве обмеження паломництва хасидів до Умані для святкування Рош га-Шана.

Володимир Зеленський зауважив, що для громадян Білорусі варто передбачити пом’якшені умови в’їзду в Україну.

«Як ми можемо заборонити в'їзд білорусам, особливо з огляду на вкрай напружену внутрішньополітичну ситуацію в них? Думаю, що треба розумно прописати полегшені умови в'їзду білорусів до нас. Це дуже делікатна тема — треба враховувати все», — заявив Президент.

Карантин продовжать до 1 листопадаДізнайтеся, чи має право працівник відмовитися від службового відрядження під час карантину

Очільник МОЗ доповів, що у зв’язку з наближенням сезону респіраторно-вірусних інфекцій Міністерство готується до закупівель протигрипозних вакцин для груп ризику: медиків, працівників поліції, прикордонної служби, галузі освіти — всього 1,5 млн осіб.

Президент додав, що напередодні нового епідемічного сезону також необхідно збільшити кількість ліжок у лікарнях і запустити масову програму вакцинації від грипу.

На нараді додатково розглянули питання підготовки та проведення місцевих виборів в Україні 25 жовтня. Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що у передвиборчому процесі по всій країні буде задіяно щонайменше 500 тисяч працівників виборчих комісій різних рівнів, яких потрібно забезпечити захисними масками та іншими засобами індивідуального захисту.

Увага! Наразі офіційної постанови про продовження карантину немає, тож не поспішайте зазначати чергову дату його продовження в кадрових документах. Редакція Експертус Кадри слідкує за ситуацією і неодмінно поінформує вас, як тільки Уряд оприлюднить відповідну постанову.

За інформацією Офіційного інтернет-представництва Президента України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25776

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46122

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33712

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22635

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді