Понад 100 тисяч працівників пройшли самоізоляцію за кошти ФСС

ФСС виплатить компенсацію на суму 114,2 мільйона гривень за період ізоляції від COVID-19

Понад 100 тисяч працівників пройшли самоізоляцію за кошти ФСС

100 тисяч 603 застрахованих осіб знаходилось на оплачуваній самоізоляції під медичним наглядом. На сьогодні ФСС прийняв на оплату відповідні листки непрацездатності для компенсації втраченого за час ізоляції заробітку на загальну суму 114,2 мільйона гривень.

З початку пандемії на самоізоляції знаходились 13 387 медичних працівників, для яких сума компенсацій за кошти Фонду склала 23,2 мільйона гривень.

Працівник захворів на COVID-19. Інструкція для кадровика

ФСС надає таку допомогу на підставі лікарняного листка, в якому вказана причина непрацездатності «ізоляція від COVID-19 – 11». Направлення на самоізоляцію під меднаглядом призначає лікар у разі контакту застрахованої особи з хворим на COVID-19. Фонд компенсує втрачений за цей час заробіток працівнику з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Щоб отримати допомогу від Фонду, листок непрацездатності необхідно передати своєму роботодавцю, який оформлює заяву-розрахунок та передає її до Фонду на фінансування. ФСС забезпечив можливість зробити це дистанційно.

Самоізоляція: організація роботи, оформлення відсутності, оплата лікарняного

Сума компенсації втраченого за період самоізоляції заробітку від Фонду складає 50% середнього доходу незалежного від тривалості страхового стажу, а для медичних працівників – 100% середнього доходу. ФСС здійснює фінансування, починаючи з шостого дня ізоляції. Перші п’ять днів оплачує роботодавець.

Нагадуємо, що в разі потреби в самоізоляції під меднаглядом, яку оплачує ФСС, відповідні лікарняні листки видають за спрощеною процедурою і вони не потребують погодження із заввідділення або ЛКК для їх продовження на термін понад 10 днів. Такі зміни внесено наказом МОЗ від 11.11.2020 № 2593 «Про затвердження Змін до Порядку надання первинної медичної допомоги та Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян». Документ набув чинності 22.12.2020.

За матеріалами ФСС

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25776

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46121

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33712

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22634

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді