Локдаун у Києві з 20 березня. Як працюватиме транспорт

Місцева влада посилила карантинні обмеження з 20 березня рішенням міської комісії ТЕБ та НС. Встигніть мінімізувати удар локдауну по підприємству і убезпечити персонал, адже карантин триватиме щонайменше до 9 квітня

Локдаун у Києві з 20 березня. Як працюватиме транспорт

Показник госпіталізацій хворих із COVID-19 У Києві станом на 21 березня — 104,9, при визначеному показнику — 60 на 100 тис населення.

Що зробити кадровику, якщо працівник захворів на COVID-19

у Києві протягом найближчих трьох тижнів під забороною:

  • робота кінотеатрів, театрів, музеїв, концертних залів і інших закладів культури;
  • робота ТРЦ, крім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії;
  • проводити релігійні богослужіння, якщо площа приміщення менше 10 кв. м на 1 особу;
  • проводити масові заходи — розважальні, спортивні, культурні, рекламні та інші;
  • відвідувати спортивні змагання глядачам.

Заклади харчування можуть працювати виключно «на винос». Перукарні, салони краси — за попереднім записом. Фітнесцентри та спортивні зали теж можуть працювати, але без групових занять.

АЗС працюють із дотриманням суворого карантину, діяльність кафе заборонена.

Усі підприємства та організації бюджетної сфери переходять на дистанційну роботу.

Приватні підприємства також повинні максимально перейти на дистанційну роботу, виняток — підприємства критичної інфраструктури.

Школи у Києві після канікул повернуться до дистанційного навчання, дитсадки працюватимуть.

Громадський транспорт станом на 22 березня працює з дотриманням маскового режиму та 50% заповненістю місць для сидіння.

За словами першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, остаточне рішення про роботу громадського транспорту в Києві буде ухвалене в понеділок, 22 березня.

Як запровадити дистанційну роботу

«Позиція міста у цьому питанні чітка – громадський транспорт має працювати! Звичайно, з урахуванням карантинних правил та обмежень. Бо зупинка транспорту призведе до колапсу в місті», — наголосив Микола Поворозник.

З настановами від фахівців Експертус Кадри ви зможете швидко організувати безперебійну роботу з персоналом за самого жорсткого епідрежиму.

Як організувати роботу підприємства під час карантину

Встигніть оформити дистанційну робота працівників, а якщо це неможливо — розгляньте інші варіанти:

  • карантинну відпустку без збереження зарплати
  • простій

Простій на підприємстві

Розумієте, що підприємство зможе працювати (медичний заклад, торгівля продовольчими товарами тощо) — перегляньте умови роботи працівників та спробуйте зробити їх ще безпечнішими. Змінюйте графік роботи або запроваджуйте роботу змінами, введіть гнучкий режим роботи. Забезпечте, за можливості, транспортування працівників до роботи й додому.

Готові рішеннями фахівців команди Експертус Кадри враховують норми права та досвід всіх карантинних обмежень. Ми не залишимо вас без швидкої професійної допомоги на час будь-якого локдауну і підтримаємо вас у кожній кадровій справі.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25777

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46130

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33713

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22636

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді