Уряд змінив карантинну постанову: опубліковано текст

В регіонах з «червоним» рівнем епіднебезпекитериторії загального користування можна відвідувати тільки у респіраторах або захисних масках. Під забороною робота усіх ринків, крім продовольчих

Уряд змінив карантинну постанову: опубліковано текст

Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку зможуть працювати на території з «червоним» рівнем епіднебезпеки до кінця зміни з дотриманням протиепідемічних заходів.

Учні та вчителі зможуть приймати участь у заходах з оцінювання якості освіти.

Під забороною робота усіх ринків, крім продовольчих. Не працюватимуть канатні дороги.

Місцеві комісії з ТЕБ та НС зможуть встановлювати додаткові протиепідемічні заходи, які не передбачені пунктом 3 «карантинної» постанови № 1236.

Умови — кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів:

  • перевищує 70;
  • перевищує кількість випадків за аналогічний період на 50% та більше.

В цій же постанові визначили повноваження регіональних комісії з ТЕБ та НС у регіонах з «червоним» рівнем епіднебезпеки забороняти регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним та залізничним транспортом.

Інші альтернативні обмеження, у т. ч. заповнюваність транспортних засобів, виходячи з епідемічної ситуації в конкретних регіонах та посадку пасажирів в автомобільний чи залізничний транспорт міжобласного сполучення регулюватимуть рішення Державної комісії з ТЕБ та НС.

Іноземці зможуть відвідувати Україну з негативним ПЛР-тестом на COVID-19, який проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону.

Громадяни України, які прибувають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та Севастополя самоізоляцію не проходитимуть. Умова — бажання вакцинуватися від COVID-19 на території України та запрошення на неї з унікальним ідентифікатором.

Інші особи, які прибувають з окупованих територій, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома» або пройти обсервацію.

Такі зміни містить постанова КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236» від 22.03.2021 № 230.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами Урядового порталу

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
144

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27037

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50340

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34878

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23907

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді