Одеська область та Львівщина вийшли з червоної зони

За останній тиждень спостерігається спад захворюваності в областях на COVID-19

Одеська область та Львівщина вийшли з червоної зони

З 25 та 26 квітня на території Одеської і Львівської областей скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в областях спостерігається стабілізація епідемічної ситуації поширення COVID-19 і є всі передумови перевести регіон з червоного в жовтий рівень епідемічної небезпеки.

Як запровадити дистанційну роботу після карантину

«Всі 5 показників, за якими проводиться моніторинг, відповідають тим показникам, які зазначені в постанові Кабміну. Бачимо спад захворюваності за останній тиждень на мінус 27 %, а за останні три тижні захворюваність зменшилась у два рази. Така сама ситуація і з госпіталізацією. За останній тиждень мінус 20%, а за останні три тижні кількість госпіталізацій зменшилась у 2 рази», - зазначив Віктор Ляшко і додав, що також спостерігається стабілізація захворюваності на грип та ГРВІ.

Таким чином Комісією ТЕБ та НС вирішено скасувати з 00 год. 00 хв. 26 квітня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 у Львівській області та з з 00 год. 00 хв. 25 квітня 2021 р. у Одеській області.

Які труднощі виникли у вас під час карантину?

«Щотижнева кількість нових випадків захворювання на COVID-19 в Одеській області зменшилась за останні три тижні в два рази, а за останній тиждень спад захворюваності становить 21%. Схожими темпами знижується і кількість госпіталізацій, зокрема, за три тижні кількість нових госпіталізацій до ковідних лікарень зменшилась в півтора раза, а за останній тиждень на мінус 14%», - зазначив Віктор Ляшко і додав, що, крім стабілізації з коронавірусною хворобою, відмічається стабілізація захворюваності на грип та ГРВІ.

Головам Одеської та Львівської ОДА доручили забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів та забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації в регіонах, зокрема на рівні об’єднаних територіальних громад, за необхідності запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, направлені на стримування поширення COVID-19.

За матеріалами Урядового порталу


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
145

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27052

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50425

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34901

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23937

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді