Водійське посвідчення без пластику: коли запрацює реформа?

Посвідчення в «Дії» тепер буде достатньо для водіїв

Прем'єр-міністр України підписав постанову № 1299, що дозволяє не оформлювати пластикове посвідчення водія. Для використання буде достатньо лише наявності документа в додатку «Дія».

image75

Урегульовуємо робочий час водіїв

Послугу реалізує Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством внутрішніх справ та Головним сервісним центром МВС.

У Мінцифри зазначили, що відмова від пластикового аналога водійських прав є революційним кроком у цифровізації документів. У відомстві також додали, що цифрові посвідчення водія використовують лише у чотирьох європейських країнах (включно з Україною), а лише цифрову версію поки що ніде більше не запровадили. 

Крім того, наразі додаток «Дія» дає змогу використовувати електронні документи за кордоном. Зокрема, посвідчення водія та техпаспорт мають міжнародне кодування, яке використовується в ЄС, США та Канаді.

Постанова Кабміну набуде чинності 14 грудня. Після цього пластикове посвідчення водія так само буде можливо отримати, проте це вже відбуватиметься винятково за бажанням.

За матеріалами Мінцифри

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
47

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25750

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
45999

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33676

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22573

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді