Уряд відклав підвищення зарплат для освітян

Проєкт реформи розробили ще в 2019 році

image78

Підвищення посадового окладу на підставі заяви працівника

Реалізацію постанови про підвищення заробітних плат вчителям на 20%-70% відклали ще на рік. Таке рішення закрпілене постановою уряду №1411.

Кабінет міністрів ухвалив постанову на виконання норм закону «Про освіту» ще під головуванням Володимира Гройсмана. Це рішення передбачало, що до 31 грудня 2023 року зарплати педагогів мають бути збільшені на 20%-70%. 

Уряд  схвалив реформу оплати праці педагогів із підвищенням до чотирьох прожиткових мінімумів мінімального окладу до 2023 року 10 липня 2019 року Кабмін.

Проєкт передбачав, що в у 2022 році зарплата педагога має становити 3,5 прожиткового мінімуму та, а з січня 2023 року — 4 прожиткові мінімуми. Згодом постанову було призупинено до 31 грудня 2020 року у зв'язку з відсутністю коштів на реалізацію, після цього її також відкладали.

За матеріалами «Судово-юридичної газети»

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516701

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
217

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27765

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
53030

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35829

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді