Як надавати і припиняти після змін у законодавстві відпустку для догляду за дитиною до трьох років

Ірина Житкова розклала по поличках усі ключові новації законодавства та поділилася цим із читачами журналу «Кадровик-01»

Як надавати і припиняти після змін у законодавстві відпустку для догляду за дитиною до трьох років

Отже, нового багато, а що робити із цим — не зрозуміло. Тому керівник групи експертів Експертус Кадри детально розповіла, що та як робити кадровику, аби не помилитися та не наразитися на неприємності.

Тепер, щоб оформити відпустку, знадобиться додатковий підтвердний документ. А ще є новація, про яку варто невідкладно інформувати декретниць!

Алгоритм дій від експерта

Зміни вніс Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька у догляді за дитиною» від 15.04.2021 № 1401-ІХ, що діє з 09.05.2021. Тому на вас вже чекають у новій редакції статті 179, 181 КЗпП, статті 18 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР.

Ця стаття знаходиться у платному доступі, але ми розуміємо важливість цієї теми та необхідність її саме зараз. Тому у вас є унікальна можливість отримати демодоступ та прочитати увесь матеріал без будь-яких обмежень. Для цього натисніть кнопку.

Отрмати демодоступ

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
146

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27060

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50447

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34921

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23955

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді