Мінцифри: починаємо бета-тестування ковідних сертифікатів у Дії

1 липня стартує бета-тест ковідних сертифікатів про вакцинацію

Мінцифри: починаємо бета-тестування ковідних сертифікатів у Дії

Наразі Мінцифри створює технічні рішення для контролю поширення COVID-19 та відновлення подорожей без зайвих перешкод під час пандемії. Україна — одна з перших країн, яка розпочала комунікацію з командою ЄС щодо впровадження ковідних сертифікатів.

Як безплатно зробити щеплення від COVID-19

Сьогодні Мінцифри запускає реєстрацію на бета-тестування ковідних сертифікатів на відповідному сайті.

Бета-тест ковідних сертифікатів про вакцинацію стартує вже 1 липня, усі тестувальники отримають доступ протягом 48 годин. Це важлива частина запуску.

У бета-тесті можуть взяти участь українці, що завершили курс вакцинації від COVID-19 (отримали 2 дози) на території України. Ваші відгуки допоможуть команді Мінцифри знайти недоліки та максимально швидко їх усунути перед проведенням оцінки сертифікатів згідно з вимогами ЄС.

Що зробити кадровику, якщо працівник захворів на COVID-19

У надкороткі терміни Мінцифри налагодило ефективний процес між держустановами для швидкого створення та впровадження ковідних сертифікатів у Дії, які допоможуть українцям повернутися до звичного життя. Ковідний сертифікат — це документ у Дії, який буде підтверджувати ваш статус про вакцинацію в Україні, на території ЄС та інших країнах.

Ковідні сертифікати працюватимуть так, як й інші документи в Дії. Перевірити дійсність сертифіката можна буде за QR-кодом. Це зручно, оскільки не потрібно додатково впроваджувати спеціальне обладнання для перевірки. Пізніше ковідний сертифікат можна буде згенерувати після негативного результату ПЛР-тестів або якщо ви нещодавно перехворіли на COVID-19.

Документ розробляють з урахуванням вимог EU Digital COVID Certificate Єврокомісії та Smart Vaccination Certificate ВООЗ. Технічною реалізацією спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, НСЗУ, МЗС, ДПСУ.

За матеріалами Урядового порталу


⚡ ТОП-5 консультацій ⚡


Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25776

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46120

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33711

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22630

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді