Перевірки Держпраці спільно з ДПС тривають

Чергові результати перевірок

Перевірки Держпраці спільно з ДПС тривають

У м. Кривий Ріг інспектори праці в ходіперевірки будівельного майданчика, на території якого ведуться ремонтно-будівельні роботи, встановили і задокументовали факти використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин. Роботодавець допустив до роботи 52 працівника без оформлення трудового договору (контракту) та не повідомив про факти працевлаштування найманого персоналу до Державної податкової служби.

Результати перевірок від Держпраці — 2020: позитивні тенденції

З 1 липня 2021 року інспектори праці Управління Держпраці у Кіровоградській області розпочали 55 інспекційних відвідувань. Завершено на даний час – 52, з них відвідування з виявленими неоформленими працівниками - 46.

Виявлено 112 неоформлених працівників.

Вручено 43 приписи, складено та передано до суду 15 протоколів згідно з ч.3 ст.41 КУпАП.

Із загальної кількості – 2 випадки ненадання документів інспектору праці.

Держпраці назвала типові порушення роботодавців у 2021 році

Станом на 16 липня матеріали 9 інспекційних відвідувань передали керівнику для прийняття рішення по застосуванню штрафних санкцій.

Під час відвідувань роботодавці оформили трудові відносини з 16 працівниками, після завершення – ще з 36 працівниками.

За результатами проведених заходів роботодавці оформили трудові відносини з 1028 працівниками.

До ДПС в області направлено повідомлення про виявлені факти неоформленої праці по 42 перевіркам.

За результатами перевірок на Одещині інспектори праці було встановили 26 роботодавців, які використовували найману працю 105 працівників без укладення (оформлення) трудового договору.

До юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої — третьої груп застосовано 18 попереджень про відповідальність за порушення законодавства про працю, складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення.

За матеріалами ГУ Держпраці в Дніпропетровській області,

Управління Держпраці в Кіровоградській області,

ГУ Держпраці в Одеській області

image93

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
149

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27120

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
50719

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34990

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
24011

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді