За порушення трудового законодавства підприємство сплатить штраф 540 тис. грн

Черговий красномовний кейс від Держпраці

За порушення трудового законодавства підприємство сплатить штраф 540 тис грн

На приватному підприємстві, яке здійснює підприємницьку діяльність у будівельній галузі, під час перевірки інспектори праці Управління Держпраці у Чернівецькій області виявили 9 неоформлених осіб.

Люди працювали безпосередньо на будівельному майданчику багатоповерхового житлового комплексу у місті Чернівці: виконували роботи з кладки стін, перегородок, вентиляційних каналів та інше.

На момент проведення перевірки у роботодавця були відсутні будь-які документи про прийняття на роботу виявлених громадян, режиму роботи, виплати заробітної плати, тощо.

Підприємець грубо проігнорував дотримання законодавства про працю, зокрема, у частині оформлення трудових відносин (ст. 24 КЗпП) – «Укладення трудового договору».

Штрафи на роботодавця за порушення у сфері праці з 01.01.2021. Шпаргалка кадровика

На роботодавця наклали штраф у сумі 540 тисяч гривень (60 тисяч гривень за кожного неоформленого громадянина).

В Управлінні Держпраці у Чернівецькій області винесено відповідну постанову.

Сім справ, які треба зробити за будь-якого звільнення

Водночас роботодавця поінформовали про можливість сплати 50% розміру штрафу: у даному випадку 270 тисяч гривень.

Основна умова, передбачена чинним законодавством: вчасна й добровільна сплата частини штрафу упродовж 10 днів. Лише ці умови стануть підставою для того, аби постанова вважалася виконаною.

За матеріалами Упраління Держпраці в Чернівецькій області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
61

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25803

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46228

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33754

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22671

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді