Держпраці розповіла про обмеження для невакцинованих працівників і як це на них впливає

Інформуйте працівників про найближчі пункти вакцинації

Держпраці розповіла про обмеження для невакцинованих працівників і як це на них впливає

Заступник директора Держпраці Олена Коновалова під час прямого ефіру на телеканалі "Прямий" нагадала, що відмова від вакцинації не може бути підставою для звільнення працівника.

Фахівець Держпраці підкреслила: наказ МОЗ від 04 жовтня 2021р. № 2153 про відсторонення працівників певних категорій, які підлягають обов’язковим профілактичним щепленням проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, категорично не можна застосовувати щодо працівників, відсторонення яких не передбачено вищевказаним наказом.

Відсторонюємо від роботи невакцинованого працівника: інструкція зі зразками

Відповідальність за організацію робочого процесу і відсторонення працівника за наявності законних підстав покладається на роботодавця. Посадовець звернула увагу на необхідність дотримання роботодавцем алгоритму дій, що передують відстороненню, а саме:

  • завчасно попередити працівника про відсторонення
  • надати можливість вакцинуватися (навіть у робочий час)
  • поінформувати працівника про найближчі пункти вакцинації

За матеріалами Управління Держпраці в Черкаській області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516411

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
176

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27293

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51391

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35263

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді