Спонукати працівників до робіт підвищеної небезпеки без дозволу та за ЦПД карається

Суд визнав постанову Управління Держпраці у Закарпатській області правомірною
Товариство сплатить штраф понад 1 млн грн

Залучення суб’єктами господарської діяльності для виконання робіт підвищеної небезпеки на підставі ЦПД фізичних осіб, у яких відсутній вказаний дозвіл, є порушенням вимог законодавства про охорону праці та промислову безпеку.

Чи можна укласти договір цивільно-правового характеру на роботу з підвищеною небезпекою

Управлінні Держпраці у Закарпатській області декілька років тому розслідувала нещасний випадок з летальним наслідком, що стався із 21-річним працівником. Виконуючи роботи на лінії електромереж на висоті, хлопець упав і отримав травми, які призвели до його загибелі.

Керуючись такою законодавчою нормою, уповноважена посадова особа Управління Держпраці краю винесла постанову про накладення штрафу на ТОВ за допуск 8 працівників без належного оформлення трудових відносин. Товариство не погодилося з таким рішенням та звернулося з позовом до Закарпатського окружного адмінсуду.

Як проходять перевірки з праці

Після перевірки юридичної та фактичної обґрунтованості доводів сторін, оцінки доказів суб’єкта владних повноважень на підтвердження правомірності своїх дій та докази, які надав позивач, суд відмовив останньому в задоволені адміністративного позову.

Товариству доведеться сплатити штраф за порушення вимог законодавства про працю у сумі понад мільйон грн.

За матеріалами Управління Держпраці у Закарпатській області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516428

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27317

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51512

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35313

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді