Відсьогодні діють зміни, пов’язані з перетином українського кордону через Омікрон

Інформуйте працівників, які планують відпустку чи їдуть у відрядження за кордон, що після відвідування деяких країн доведеться піти у двотижневу самоізоляцію

Відсьогодні діють зміни, пов’язані з перетином українського кордону через Омікрон

Щоби попередити появу в Україні штаму коронавірусу Омікрон, Уряд змінив умови перетину українського кордону постановою КМУ від 02.12.2021 № 1246.

Що зробити кадровику, якщо працівник захворів на COVID-19

Так, з 00 годин 00 хвилин 3 грудня 2021 року на період дії карантину іноземцям та особам без громадянства, які прибули з Південно-Африканської Республіки, Республіки Ботсвана, Республіки Зімбабве, Республіки Намібія, Королівства Лесото, Королівства Есватіні, Республіки Мозамбік, Республіки Малаві та перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14 днів перетин державного кордону на в’їзд в Україну заборонений.

Норму не застосовуватимуть до іноземців та осіб без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, працівників іноземних дипломатичних представництв та консульських установ, представництв міжнародних організацій, акредитованих в Україні, та членів їх сімей, а також інших категорій іноземців та осіб без громадянства за погодженням з МЗС.

Зобов’язані самоізолюватися або обсервуватися на 14 днів громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають в Україні, є подружжям або дітьми громадян України, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну та прибули з Південно-Африканської Республіки, Республіки Ботсвана, Республіки Зімбабве, Республіки Намібія, Королівства Лесото, Королівства Есватіні, Республіки Мозамбік, Республіки Малаві та перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14 днів. Цей строк неможливо припинити раніше, його відліковують з моменту перетину державного кордону.

Разом з тим, Уряд спростив перетин кордону для подорожніх з Республіки Індія. Громадяни, які прямують з цієї країни, тепер не зобов’язані самоізолюватись на 14 днів.

Дерприкордонслужба нагадує, що сертифікат про вакцинацію від COVID-19, який засвідчує отримання однієї дози дводозної вакцини, діє 30 днів від дати введення першої дози.

Ці зміни починають діяти з 6 грудня 2021 року відповідно до постанови КМУ від 24.11.2021 № 1240.

Тобто, працівник, який отримав одну дозу дводозної вакцини від COVID-19 та сертифікат про це, але вчасно не зробив друге щеплення через відпочинок, не зможе скористатися таким документом на кордоні та не уникне самоізоляції.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами Держприкордонслужби

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516428

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27317

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51512

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35316

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді