Є перше рішення суду, — наказ про відсторонення від роботи невакцинованого працівника скасовано

Повний текст рішення буде виготовлено 09 грудня 2021 року

Є перше рішення суду, — наказ про відсторонення від роботи невакцинованого працівника скасовано

Роменський міськрайонний суд Сумської області повідомляє, що 06 грудня 2021 року розглянув справу за позовом вчительки до загальноосвітньої школи. Працівниця просила визнати незаконним та скасувати наказ про відсторонення від роботи, поновити її на роботі й оплатити час вимушеного прогулу.

Як відсторонити від роботи невакцинованого працівника

Суд ухвалив рішення та зважив на складність викладення рішення у повному обсязі, витрату значного часу на обґрунтування доводів сторін, тому проголосив його вступну та резолютивну частини. Суд частково задовольнив позов — скасував наказ № 114-К «Про відсторонення від роботи працівників школи» від 05.11.2021 в частині відсторонення від роботи вчителя англійської мови. В решті позову відмовив.

Рішення суду не набрало законної сили і його можуть оскаржити в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня складення повного судового рішення.

Інформаційно: педагог Роменської ЗОШ № 2 ім. академіка А. Ф. Йоффе звернулася до суду з позовною заявою, у якій просила суд визнати незаконним та скасувати наказ про відсторонення від роботи, поновити її на роботі та стягнути з відповідача суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу з 08.11.2021 до дня поновлення на роботі.

Свій позов вчителька мотивувала тим, що 03.11.2021 р. відповідач повідомив її про обов’язкове профілактичне щеплення проти COVID-19 і до 08.11.2021 зобов’язав надати документ про вакцинацію або документ про заборону на вакцинацію. У разі ненадання вказаних документів працівників відсторонять від роботи без збереження заробітної плати.

05.11.2021 відповідач вручив наказ про відсторонення вчителя від роботи з 08.11.2021 на час відсутності щеплення від COVID-19 без збереження заробітної плати. Працівниця вважає, що наказ про відсторонення є незаконним, оскільки порушує її право на працю.

Рішення по справі за номером № 585/3294/21 (провадження 2/585/1169/21) розмістять в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами Роменського міськрайонного суду Сумської області

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25776

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46120

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33712

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22630

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді