Держстат встановив критерії важливих в цілях бронювання підприємств у сфері статистики

Важливим визначать підприємство, що відповідає хоча б одному з критеріїв

Держстат встановив критерії важливих в цілях бронювання підприємств у сфері статистики Держстат наказом від 17.10.2023 № 283 затвердив критерії з визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для національної економіки у сфері статистики. 

  Як підприємству отримати статус важливого

Держстат визначить важливими для національної економіки підприємства, установи та організації у сфері статистики, які відповідають хоча б одному з критеріїв:

  • зберігають та захищають офіційну державну статистичну інформацію, дотримують її конфіденційність;
  • в межах компетенції забезпечують функціонування єдиної інформаційно-аналітичної системи повного циклу статичного виробництва;
  • в межах повноважень, що передбачені актами законодавства, забезпечують ефективне функціонування телекомунікаційної системи органів державної статистики.

Нагадаємо, статус підприємства, яке має важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади — це один із критеріїв, щоб підприємство визначили критично важливим для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (пп. 4 п. 2 Порядку та критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, затверджених постановою КМУ від 27.01.2023 № 76).

З’ясувати критерії, за якими підприємства визначають такими, що мають важливе значення для галузі національної економіки у відповідній сфері чи задоволення потреб територіальної громади, допоможе таблиця від експертів.

 

Ірина Матійко

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
3729

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді