Уряд збільшив суми витрат на відрядження для бюджетників

Більшість таких витрат не переглядали з 2011 року. Добові по Україні — будуть 300 грн, найм житла - 900 грн

Уряд збільшив суми витрат на відрядження для бюджетників

КМУ збільшив розмір добових витрат для закордонних відряджень по всім країнам світу з 1 січня 2022 року для працівників бюджетних підприємств постановою від 23.12.2021 № 1355.

Як направити працівника у відрядження

Через інфляцію значно зросли ціни на харчування та поживання в іноземних країнах, тому Кабмін виклав у новій редакції додаток № 1 до постанови КМУ «Про суми та склад витрат на відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів» від 02.02. 2011 № 98 (далі — Постанова КМУ № 98). Граничні суми витрат на найм житлового приміщення за кордоном залишились без змін.

Для відряджень по Україні розмір добових витрат зросте із 60 грн до 300 грн, витрати на найм житла на добу збільшать із 600 грн до 900 грн.

Також КМУ скасував надбавки до затверджених сум добових витрат в іноземній валюті для окремих категорій працівників, викладені у Додатку 2 до постанови КМУ № 98.

Бюджетні підприємства, установи та організації оплачуватимуть витрати виключно в межах коштів, передбачених у кошторисах та планах використання бюджетних коштів.

Уряд також зобов’язав керівників бюджетних установ мінімізувати витрати на службові відрядження:

  • оптимізувати кількість відряджених працівників і строк їх відряджень;
  • зменшити витрати на оплату проїзду, найм житла та інші витрати, пов’язані з відрядженням;
  • проводити зустрічі та переговори в режимі он-лайн.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

за матеріалами Урядового порталу

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516431

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27351

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51627

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35376

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді