ФСС прийме до оплати лікарняні з незначними помилками

Чому не сформувався е-лікарняний для застрахованої особи? Найчастіша причина —невідповідність ідентифікаційних даних

ФСС прийме до оплати лікарняні з незначними помилками

На «лицьовому боці» е-лікарняного у особистих кабінетах працівника та роботодавця на вебпорталі ПФУ відображають інформацію з реєстру пацієнтів.

Як працювати з е-лікарняними

Якщо сімейний лікар допустив помилку у декларації працівника: пропустив букву у прізвищі або не поставив апостроф, ці дані попадуть до реєстру пацієнтів. Їх використовують, щоби створити медвисновок та сформувати е-лікарняний.

Технічні фахівці вже працюють над тим, аби в е-лікарняному пріоритетно відображати дані застрахованої особи з Державного реєстру застрахованих осіб, а не з реєстру пацієнтів. Це допоможе уникнути більшості помилок та невідповідностей у ПІБ працівників. Допоки таке оновлення напрацьовують, ФСС приймає е-лікарняні до оплати попри наявні неточності, щоби не уповільнювати виплату допомог.

ФСС просить роботодавців вказувати правильні дані свого працівника, коли оформлюєте заяву-розрахунок за таким лікарняним. Якщо продублювати помилку у ПІБ з е-лікарняного і в заяві-розрахунку, автоматизована система не зможе верифікувати документ.

Найкраще рішення — всім працівникам завчасно перевірити чи правильно зазначені їх ПІБ у декларації із сімейним лікарем. Якщо помилок в декларації занадто багато, е-лікарняний не сформується.

Олена Петровська,

експерт Експертус Кадри

За матеріалами ФСС

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516431

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
177

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27351

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51627

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35376

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді