Списки персонального військового обліку: як повідомляти про переведення? Розбираємось з експертами

На питання відповідають головний спеціаліст відділу організації військового обліку людських мобілізаційних ресурсів мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Андрій Бобков та аналітик Експертус Кадри, юрист із трудового права, сертифікований експерт із військового обліку Юлія Видиборець

Списки персонального військового обліку: як повідомляти про переведення? Розбираємось з експертамиЗаконодавство не деталізує, який обсяг інформації щодо переведення вказувати в списках персонального військового обліку (далі — Списки). Ми радимо вам скористатися порадами Генштабу ЗСУ.

Як вносити до списків персонального військового обліку інформацію про переведення

Зміни до Списків щодо місця роботи та посади роботодавець уносить протягом п’яти днів. Списки опрацьовують щороку. Тож вони мають відображати зміни, які відбулися в персональних даних призовника, військовозобов’язаного чи резервіста впродовж року.

Списки персонального військового обліку: як повідомляти про переведення? Розбираємось з експертамиСписки військового обліку: нормативна база

Отже, у графі 17 Списків вказуйте:

  1. на початку поточного календарного року — інформацію про останнє переведення. Якщо після працевлаштування переведень не було, внесіть тільки інформацію про прийняття на роботу;
  2. протягом календарного року — всі переведення;
  3. на початку наступного календарного року — знову інформацію про останнє переведення або прийняття на роботу, якщо переведень не було.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
423

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
57326

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
61371

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283105

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді