Держпраці застерігає ЗОЗ від порушення трудових прав та соцгарантій медпрацівників

Що врахувати керівникам?

Держпраці розпочала інформаційні заходи, спрямовані на недопущення порушення прав медпрацівників при запровадженні неповного робочого часу

Набула чинності Постанова Кабміну від 12.01.2022 року за № 2 — «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я».

Держаудитслужба перевірить лікарні, в яких керівники примусово переводять медпрацівників на неповну ставку

У випадках, коли працівнику буде встановлено неповний робочий день/тиждень, або працівник не в повному обсязі виконує затверджену норму тривалості робочого часу, оплата праці здійснюється із встановленого Постановою КМУ від 12.01.2022 року за № 2 — «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я» розміру пропорційно до відпрацьованого часу.

У Держпраці наразі констатують збільшення кількості звернень працівників медустанов про спонукання їх до написання заяв про переведення на неповний робочий день.

Щоб не допустити порушення прав працівників лікувальних установ при запровадженні неповного робочого часу та розмірів нарахованої зарплати, Управління Держпраці звертається до медиків повідомляти про дані факти до територіального органу в письмовій формі.

Посадовці Управління реагуватимуть на звернення медпрацівників негайно.

Про кожний випадок виявлення порушень прав медпрацівників територіальний орган інформуватиме Держпраці України.

Наразі інспектори праці Управління Держпраці у Чернівецькій області розпочинають інформаційні заходи у закладах охорони здоров’я з метою недопущення порушення трудових прав та соціальних гарантій медпрацівників.

За матеріалами Управління Держпраці в Чернівецькій області

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516444

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
179

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27367

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51707

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35410

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді