Держпраці перевірить медзаклад за колективною скаргою працівників

Якщо порушення законодавства підтвердяться, загальний штраф становитиме 975 тисяч гривень. На що скаржаться медпрацівники?

Держпраці перевірить медзаклад на Житомирщині, керівник якого змушує працівників перевестися на неповний робочий день

До Управління Держпраці у Житомирській області надійшла колективна скарга від медпрацівників, яких змушують перевестися на неповний робочий день, фактично відпрацьовуючи повний. Інспектори Управління перевірять медзаклад, і, якщо прецедент буде підтверджений, медзаклад має сплатити штраф 65 тис. грн за кожного такого працівника.

Неповний робочий час

Про це розповів у коментарі для Житомир.info начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін.

"Деякі адміністрації медичних закладів намагаються зекономити кошти, змушуючи медиків перевестися на неповний робочий день, фактично відпрацювавши повний. До нас вже надійшла скарга з медичного закладу, який підпорядкований Житомирській обласній раді. Нюанси не розкриваються, але медики стверджують, що адміністрація змушує писати заяви на 0,5 ставки, але працюють всі 8 годин, які передбачено Кодексом законів про працю", – сказав Сергій Сечін.

Колективну скаргу підписали 15 працівників, які скаржаться, що адміністрація змушує написати заяву на неповний робочий день, 0,5 ставки, фактично змушуючи працювати повний робочий день.

Держаудитслужба перевірить лікарні, в яких керівники примусово переводять медпрацівників на неповну ставку

Раніше Уряд встановив базову зарплату для медпрацівників:

  • для лікарів – не менше 20 000 гривень,
  • не менше 13 500 гривень для медичних сестер.

За матеріалами Держпраці

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

Калькулятор днів відпустки

Виникли проблеми з тим, як розрахувати кількість відпускних днів? Шукаєте розрахунок днів невикористаної відпустки при звільненні онлайн? Переймаєтесь як розрахувати кількість днів відпустки за фактично відпрацьований час та як порахувати кількість днів невикористаної відпустки? Рішення усіх питань — наш калькулятор відпусток онлайн.
516445

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
179

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
27368

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
51718

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
35411

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді