Довідку про несудимість тепер можна згенерувати у додатку "Дія"

Як отримати довідку в декілька кліків?
Довідку про несудимість тепер можна згенерувати у додатку

Віцепрем'єр-міністр, Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів у ефірі одного з телеканалів про зміни у державних послугах та документах.
Як приймати на роботу у 2022 році ➤ Сім кроків

Сьогодні, 8 лютого, розпочнеться четвертий Diia Summit, де буде представлено ряд нових державних послуг. Одна з них стосуватиметься довідки про несудимість.
«Довідка про несудимість — один із найпопулярніших документів серед українців. Їх отримують близько 1 млн щороку. Наприклад, для військкоматів або для влаштування на роботу. Раніше цей документ отримували або в сервісних центрах МВС, або через посередників, або онлайн, проте потрібно було заповнювати багато полів. А тепер послугою можна буде скористатись у застосунку "Дія" в декілька кліків», — зазначив Федоров.
Як саме це зробити?
1. У додатку обрати тип довідки та підставу.
2. Вказати дані про себе.
3. Відправити заяву в один клік.
Щойно довідка буде готова — Дія сповістить вас про це. Усі замовлені довідки будуть доступні для перегляду та завантаження в Дії.

Помилка в імені працівника: як виправити наказ про прийняття та інші документи


Під час Diia Summit будуть презентовані зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для водіїв тощо. А також спеціальний податковий режим для IT-індустрії Дія.City.

Онлайн-трансляція Diia Summit розпочнеться об 11:00. Зареєструватися можна за цим посиланням: https://summit.diia.gov.ua/.

Послуга реалізовується Міністерством цифрової трансформації України спільно з Міністерством внутрішніх справ України та державною IT-компанією ДП «ІНФОТЕХ». За підтримки E-Governance Academy (Академії електронного урядування Естонії) в рамках проєкту «EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека».

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
87

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
26038

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
47575

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34119

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23104

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді