Нагадайте працівникам, скільки має тривати самоізоляція та коли робити тест на COVID-19

Заступник Міністра охорони здоров’я Ігор Кузін надав відповідні роз’яснення під час брифінгу

Нагадайте працівникам, скільки має тривати самоізоляція та коли робити тест на COVID-19


Головний державний санітарний лікар України пояснив: «Тестування на COVID-19 варто робити у разі будь-яких симптомів вірусного захворювання. Кашель, нежить, біль у горлі, температура – це підстава для того, щоб зробити тест. Направлення на безоплатне тестування можна отримати у сімейного лікаря».

Він наголосив, що для встановлення діагнозу «COVID-19» достатньо результату експрес-тесту на антиген. Однак, це стосується лише тих випадків, коли у працівника уже є симптоми вірусного захворювання чи коронавірусу.

Сім способів замінити працівника, що хворіє на COVID‑19

«Якщо у людини є симптоми ГРВІ, а результат експрес-тестування виявився позитивним, то підтверджувати його ПЛР-тестом не потрібно», – додав І. Кузін.

Водночас, якщо у людини наявні симптоми вірусного захворювання, а результат експрес-тесту на антиген виявився негативним – такий пацієнт може бути додатково протестований методом ПЛР.

«Коли пацієнт не має симптомів хвороби, а результат тестування виявився позитивним, то самоізоляцію варто завершувати із дотриманням тієї ж норми: якщо від десятого дня протягом трьох днів відсутні симптоми», – пояснив заступник Міністра охорони здоров’я.

Якщо ж людина раніше зробила ПЛР-тест і його результат виявився негативним – самоізоляцію теж можна завершувати. Але таке тестування не можна проходити раніше, ніж через 10 днів від дати проведення першого тесту.

І. Кузін наголосив, що після завершення терміну самоізоляції додатково робити тест на COVID-19 не потрібно, але за умови, що всі терміни самоізоляції були дотримані.

Головний державний санітарний лікар нагадав, що кожна з вакцин, доступних в Україні, забезпечує захист від важкого перебігу коронавірусу.

Джерело: Урядовий портал

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
87

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
26037

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
47573

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
34118

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
23104

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді