Голови та члени ЛКК не подаватимуть декларації

Автор
експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
Декларації не подають якщо не займають інші посади, які належать до суб’єктів декларування

Голови та члени ЛКК не подаватимуть декларації21 березня 2024 р. ВРУ ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» (законопроєкт № 10313, далі — Закон).

Закон виключає членів лікарсько-консультативних комісій (далі — ЛКК) з числа суб’єктів декларування та вносить відповідні зміни до Закону України «Про запобігання корупції» від 14.09.2014 № 1700-VII (далі — Закон № 1700).

Зміни установлюють, що голів та членів ЛКК звільняють від обов’язку подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі — декларація), якщо вони не перебувають на інших посадах, за якими Закон № 1700 передбачає подавати декларацію.

Якщо голова або член ЛКК перебуває на іншій посаді, яка належить до суб’єктів декларування, така особа подає декларацію.

Якщо голови та члени ЛКК не перебувають на посадах, за якими необхідно подавати декларацію — їх звільняють від відповідальності за те, що не подали або несвоєчасно подали декларацію.

Текст Закону, який вчора ухвалила ВРУ, ще не оприлюднили.

Нагадаємо, що декларування за 2023 рік триватиме до 31 березня 2024 р.

Ірина Матійко

за матеріалами ВРУ

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Затвердження, погодження та призначення відповідального за антикорупційну програму юридичної особи

Яким вимогам має відповідати антикорупційна програма юридичної особи? Яку назву посади передбачити в штатному розписі для особи, відповідальної за її реалізацію? Чи можна поєднати виконання цієї функції з безпосередніми посадовими обов’язками? Про це і не тільки — тут і зараз
7182

Запобігання корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування

Ухвалене наприкінці 2014 року нове антикорупційне законодавство визначило стратегію антикорупційної політики держави, створило правові, організаційні й інституційні засади її діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.
3375

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді