Мінветеранів готує порядок отримання статусів для Захисників ТрО та добровольчих формувань

Мінветеранів готує порядок отримання статусів для Захисників ТрО та добровольчих формувань

Перший заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун повідомив, що фахівці Міністерства у справах ветеранів України спільно з представниками сектору безпеки та оборони найближчим часом розроблять порядок отримання статусів для бійців Сил Територіальної оборони ЗСУ та добровольчих формувань територіальних громад, які брали участь у бойових діях, та родин загиблих Захисників.

«Наші Захисники та Захисниці дали достойну відсіч російській армії та продовжують боронити Україну. Наша основна задача на сьогодні – у найкоротші терміни розробити модель та порядок отримання статусів для бійців Сил Територіальної оборони ЗСУ та добровольчих формувань територіальних громад, які брали безпосередню участь у бойових діях, зокрема, для Воїнів, які отримали поранення та для членів родин загиблих Захисників. Ми проводимо консультації з представниками сектору безпеки та оборони України для подолання усіх бюрократичних перешкод», – прокоментував Олександр Порхун.

Перший заступник Міністра наголосив, що навіть в умовах повномасштабної збройної агресії рф проти України команда Міністерства продовжує працювати над оновленням системи соціального захисту українських Воїнів та їхніх родин.

Нагадаємо, 15.03.2022 р. Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», що був розроблений за ініціативи Мінветеранів та за підтримки профільного комітету ВРУ. Ухвалений документ на законодавчому рівні визнає добровольців Сил територіальної оборони Збройних Сил України ветеранами війни. Також визначає категорію осіб – сім’ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України з відповідним наданням їм пільг і гарантій, встановлених законодавством.

Джерело: Урядовий портал

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Передплатіть зі знижкою 50% на пів року журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Відновлюємо економіку України разом ????????

Зміни у бронюванні

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
644

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
58759

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
63238

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283792

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді