Попередьте працівників про атаки російських хакерів

Роз’ясніть, що зловмисники спекулюють на патріотичних темах і виплатах від держави

Попередьте працівників про атаки російських хакерів

Фахівці Держспецзвʼязку інформують про збільшення кібератак російських хакерів, спрямованих проти звичайних українців. Водночас зростає кількість інформаційно-психологічних операцій проти українського населення в соцмережах та месенджерах.

Хакери рф здійснюють фішингові розсилки з метою заволодіти обліковими даними українців. Meta попереджає про злом акаунтів військових і публічних осіб за допомогою попередньо викрадених у фішингових розсиланнях облікових даних. У зламаних акаунтах ворожі хакери розміщують пропаганду та заклики до українців – здаватись.

У фішингових розсиланнях вони часто спекулюють на патріотичних темах і виплатах від держави.

Увага!

  • Не відкривайте листів від невідомих адресатів.
  • Не переходьте за посиланнями з таких листів та не вводьте на сторінках із посиланнями своїх персональних даних.
  • Увімкніть двофакторну авторизацію в соцмережах і всіх сервісах, які підтримують таку послугу.

Зловмисники також можуть створювати розсилки з метою шпигувати за людиною та її контактами.

Зростає кількість фішингових розсилок під виглядом інформації про державну допомогу для внутрішньо переміщених осіб, а також українців, які тимчасово виїхали за кордон. Будьте обачними, адже зловмисники пильно слідкують за українськими новинами та швидко реагують на звістки про будь-яку допомогу.

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України наголошує:

  • Не переходьте за посиланнями в таких повідомленнях, не залишайте номерів вашої картки, телефона тощо.
  • Отримати фінансову допомогу від держави можна тільки в Дії. Дізнатись інформацію про виплати в інших країнах можна лише в офіційних установах цих країн.
Попередьте працівників про атаки російських хакерів
ОЛЬГА ДОГАДІНА,керівник групи експертів Експертус Кадри
На час воєнного стану змінилися правила застосування законодавства про працю. Як організувати роботу з урахуванням обмежень, які запровадив Закон «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»?

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50% журнал «Кадровик-01»

або експертно-правову систему «Експертус Кадри» чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна!

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
68

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25824

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46363

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33797

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22708

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді