Контракт з військовослужбовцем закінчився, однак він служить і надалі: чи зберігати за ним гарантії

Контракт з військовослужбовцем закінчився, однак він служить і надалі: чи зберігати за ним гарантії

Відділ кадрів в умовах воєнного стану: оптимальні рішення в правовому полі

Для військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом, дія контракту продовжується понад встановлені строки з моменту введення воєнного стану до оголошення демобілізації. Так скеровує частина дев’ята статті 23 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25 березня 1992 № 2232-XII.

Таким чином, за військовослужбовцем, контракт якого закінчився, але він продовжує служити, зберігаються всі гарантії, передбачені статтею 119 КЗпП, а саме:

  • місце роботи,
  • посада,
  • середній заробіток.

Джерело: Східне міжрегіональне управління Держпраці

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50% журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри» чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна!

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Мобілізований працівник вступає на військову службу за контрактом: дії роботодавця

Нині чимало працівників після мобілізації продовжують військову службу за контрактом. Роботодавцям необхідно добре розумітися, яким гарантіями необхідно забезпечити таких працівників.
9755

Гарантії щодо збереження робочого місця (посади) і середнього заробітку у разі виконання військового обов’язку

Законодавством встановлено категорії працівників, які мають гарантії щодо збереження робочого місця (посади) і середнього заробітку у разі виконання військового обов’язку
35714

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді