Мобілізований працівник вступає на військову службу за контрактом: дії роботодавця

Нині чимало працівників після мобілізації продовжують військову службу за контрактом. Роботодавцям необхідно добре розумітися, яким гарантіями необхідно забезпечити таких працівників.

Види військової служби

Законодавчо установлено такі види військової служби:

  • строкова військова служба;
  • військова служба за призовом під час мобілізації, на особливий період;
  • військова служба за контрактом осіб рядового складу;
  • військова служба за контрактом осіб сержантського і старшинського складу;
  • військова служба (навчання) курсантів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають у своєму складі військові інститути, факультети військової підготовки, кафедри військової підготовки, відділення військової підготовки (далі — вищі військові навчальні заклади та військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів);
  • військова служба за контрактом осіб офіцерського складу;
  • військова служба за призовом осіб офіцерського складу (п. 6 ст. 2 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25.03.1992 № 2232-XII; далі — Закон № 2232).

Забезпечення гарантій мобілізованому працівнику, який вступив на військову службу

Законом № 2232 визначено, що військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності придатних до неї за станом здоров’я і віком громадян України, іноземців та осіб без громадянства, пов’язаній із обороною України, її незалежності та територіальної цілісності.

Частиною четвертою статті 19 Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) установлено, що за працівниками, призваними під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу за контрактом у період, не більший ніж строк укладеного контракту, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, фермерському господарстві, сільськогосподарському виробничому кооперативі незалежно від підпорядкування та форми власності й у фізичних осіб — підприємців, у яких вони працювали на час призову.


До відома!
У пригоді вам неодмінно стануть консультації:
Порядок звільнення працівника у разі вступу на військову службу за контрактом
Повернення на роботу після демобілізації працівника: оформлюємо наказом


Для забезпечення гарантій мобілізованому працівнику, який згодом вступив на військову службу за контрактом, керуючись відповідними нормативними актами, роботодавцю, насамперед, необхідно визначити, в яку хвилю такого працівника мобілізовано. Також установити період, в який цього працівника було б демобілізовано.

З’ясувавши це, потрібно визначити, коли саме укладено контракт на військову службу. Якщо контракт укладено у період, коли працівник підлягав демобілізації, то такий працівник забезпечується гарантіями щодо збереження місця роботи, посади та середнього заробітку, передбаченими частиною четвертою статті 119 КЗпП.

Наступний етап — необхідно видати наказ про забезпечення гарантій такому працівникові. У наказі роботодавець зазначає, що працівника увільнено від роботи зі збереженням місця роботи, посади та середнього заробітку з дати укладення контракту.

Дата наказу має збігатися з датою отримання підтвердних документів, а дата, з якої працівника увільнено від роботи, — дата укладення контракту на військову службу.


До відома!
Більше прикладів та зразків оформлення наказів про увільнення працівника від роботи у зв’язку зі ступом на військову службу за контрактом — у електронному журналі «Кадровик 01» № 7/2016


Умови збереження місця роботи, посади та середнього заробітку військовослужбовцем за контрактом

  • працівник був призваний на військову службу під час мобілізації, тобто на підставі Указу Президента у визначені в наказі строки;
  • працівник підлягав звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжив військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом.

Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді