Як наразі проходить релокація українських підприємств: дані від Мінекономіки

Як наразі проходить релокація українських підприємств: дані від Мінекономіки

В рамках програми евакуації бізнесу вже 510 українських підприємств перемістили свої потужності з областей, де тривають бойові дії. 303 з них відновили свою діяльність на безпечних територіях. Ще 50 здійснюють монтаж обладнання та підключення комунікацій, тож запрацюють найближчим часом.

Евакуація бізнесу із зони бойових дій: що має знати роботодавець

Мінекономіки інформує, що 192 підприємства готуються до переїзду найближчим часом та знаходяться на різних стадіях транспортування.

Загалом Міністерство отримало понад півтори тисячі заявок від бізнесу щодо участі у програмі релокації. Нагадаємо, що учасникам програми надається підтримка з:

  • пошуку приміщень;
  • опрацювання логістики переїзду;
  • транспортування підприємств «Укрзалізницею», «Укрпоштою».

Компанії, що здійснюють переміщення в один з визначених регіонів самостійно, можуть розраховувати на компенсацію.

Український бізнес може взяти участь у програмі релокації, зареєструвавшись на відповідній платформі цифрової взаємодії.


Джерело: Урядовий портал

Колего, редакція Експертус Кадри продовжує працювати для Вас в умовах війни.

Разом ми робимо внесок у відновлення економіки нашої країни. Передплатіть зі знижкою 50% журнал «Кадровик-01» або експертно-правову систему «Експертус Кадри» чи навчання на базових курсах Вищої Школи Кадровика та Вищої Школи Асистента Керівника. Будьте певні, що матимете відповіді на всі робочі запитання не лише під час воєнного стану, а й після Перемоги!

Все буде Україна!

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
74

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25902

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46907

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33921

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22881

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді