Приймаємо на роботу іноземця: оформлення дозволу

Допоможемо зібрати потрібний пакет документів

Приймаємо на роботу іноземця: оформлення дозволу

Щоб оформити дозвіл на працевлаштування іноземця, роботодавцеві необхідно звернутися до територіального органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції (центр зайнятості).

Одночасно подається пакет документів:

  • заява (форма встановлена Кабміном) з підтвердженням того, що посада, на якій застосовуватиметься праця іноземця або особи без громадянства, не пов’язана з належністю до громадянства України і не потребує надання допуску до державної таємниці (відповідно до законодавства);
  • копії сторінок паспорта іноземця або особи без громадянства з особистими даними (із засвідченим перекладом українською);
  • кольорове фото майбутнього працівника (3,5 x 4,5 см);
  • посвідчена роботодавцем копія проєкту трудового договору (контракту).

Конкретний перелік документів може варіюватись, залежно від категорії працівника.

За інформацією Управління інспекційної діяльності Держпраці у Вінницькій області

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Які документи для прийняття на роботу має подати претендент на посаду

Перед прийняттям на роботу (укладанням трудового договору) необхідно перевірити у претендента наявність всіх необхідних документів та їх легітимність. Які саме документи має подати потенційний працівник та на що слід звернути увагу кадровику, перевіряючи такі документи, детально читайте у статті.
95168

Працевлаштування іноземця: порядок оформлення та укладення трудового договору

Працевлаштування іноземних громадян в Україні має свою специфіку. Оформлення на роботу іноземців з посвідкою на постійне проживання відбувається за тими ж правилами, що й самих українців. Водночас, процес працевлаштування іноземців з посвідкою на тимчасове проживання має певні особливості, які співробітник кадрового відділу зобов’язаний враховувати.
55393

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді