Встановили критерії, за якими визначатимуть критично важливі підприємства для потреб ЗСУ, — наказ Міноборони

Автор
експерт з трудового законодавства Експертус Кадри
Міноборони відніс до критично важливих благодійні організації зі благодійними внесками до 10 млн грн, а також підприємства, що навчають управляти безпілотниками, роботою РЕБ та тактичної медицини

Уточнили критерії, за якими визначатимуть критично важливі підприємства для потреб ЗСУ, — наказ Міноборони

Як підприємство визначають критично важливим для забезпечення потреб ЗСУ та інших військових формувань

Міноборони наказом від 10.07.2024 № 463 затвердило Критерії визначення підприємств, установ, організацій, а також юридичних осіб приватного права, які є критично важливими для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань в особливий період.

Критично важливими для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань в особливий період визначать:

  • благодійні організації, які виробляють або закуповують товари, виконують роботи і надають послуги необхідні для забезпечення потреб ЗСУ, інших військових формувань за минулий період, не менше як 12 місяців до дня подачі звернення, з розрахунку 10 млн грн допомоги на 1 (одного) військовозобов'язаного, що пропонується до бронювання на період мобілізації та воєнного стану
  • підприємства, установи, організації, які:
    • надають послуги з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зовнішніх пілотів та екіпажів безпілотних роботизованих систем в інтересах сил безпеки та оборони України з розрахунку 100 підготовлених пілотів FPV, БпАК (БпЛА) I та II класів або 200 пілотів БпАК (БпЛА) I класу «мікро» (за виключенням FPV) за минулий період, не менше як 12 місяців до дня подачі звернення, на одного військовозобов'язаного, що пропонують до бронювання; 
    • надають послуги з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації з радіоелектронної боротьби в інтересах сил безпеки та оборони України з розрахунку 150 підготовлених спеціалістів за минулий період, не менше як 12 місяців до дня подачі звернення, на одного військовозобов'язаного, що пропонують до бронювання; 
    • надають послуги, які відповідають стандартам NAEMT (National association of emergency medical technicians) / TCCC (Tactical Combat Casualty Care), з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації з тактичної медицини в інтересах сил безпеки та оборони України протягом останніх 6 місяців до дня подачі звернення. 

Такі організації визнають критично важливими, якщо вони відповідають одному або більше зазначених критеріїв. Додаткова умова — відсутність у їх статутному капіталі частки держави-агресора та/або держави-окупанта. 

 

Людмила Герега

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Як оформити увільнення працівника через призов по мобілізації

Фахівці Експертус Кадри роз’яснили, хто і як може призвати працівника на військову службу під час мобілізації. А також підготували для вас зразок наказу про увільнення у зв’язку з призовом по мобілізації. Наша команда продовжує працювати для вас і в умовах воєнного стану.
104282

Як оформити вихід на роботу після військової служби та демобілізації працівника

Що має зробити кадровик, щоб демобілізований або працівник, який пройшов військову службу, міг приступити до роботи? Розгляньмо кілька сценаріїв, які можуть трапитися на практиці.
82423

Осінній призов на строкову службу 2019: алгоритм для кадровика

Протягом жовтня – грудня 2019 року в Україні проходить осінній призов на строкову військову службу. Як діяти кадровику, коли працівника призвали на строкову військову службу 2019. Які законодавчі гарантії закріплені за працівником-призовником, — розкажемо у статті.
24484

Осінній призов офіцерів запасу 2018: призивають вдвічі більше, ніж планувалось

У листопаді 2018 року військовий вишкіл пройде 1000 офіцерів запасу замість планованих 500-та. Детально про те, чим зумовлено збільшення кількості призовників та кого призиватимуть, — у статті.
10202

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді