Як анулювати бронь та відстрочку від призову звільненого працівника

Не пізніше одного робочого дня з дати звільнення подайте інформацію про працівника до держогану

Як анулювати бронь та відстрочку від призову звільненого працівника

Бронювання — це тимчасова відстрочка від призову. В умовах воєнного стану військовозобов’язаних бронюють у порядку, що визначила постанову КМУ «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» від 03.03.2022 № 194 (далі — Постанова № 194).

Бронювання працівників під час війни: крок за кроком

Відстрочку від призову анулюють у таких випадках:

1) закінчення строку її дії;

2) завершення виконання або скасування завдання підприємству щодо задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань, населення;

3) ліквідація органу державної влади, іншого державного органу, підприємства, установи, організації;

4) звільнення військовозобов’язаного (п. 4 Постанови № 194).

Коли звільняєте заброньованого працівника, не пізніше одного робочого дня з дати звільнення повідомте про це держорган, до якого зверталися з пропозицією щодо бронювання. Держорган повідомить про випадок у поданні до Мінекономіки, а міністерство за один день ухвалить відповідне рішення й надішле його копію держоргану та Міноборони.

Зокрема, Мінагрополітики, щоб анулювати бронь та відстрочку від призову, просить подавати не пізніше одного робочого дня з дати звільнення інформацію про працівників підприємств, установ, організацій аграрного комплексу, які були заброньовані за пропозиціями міністерства, із супровідним листом на e-mail: [email protected]. В темі листа необхідно вказати: звільнення працівника та назву підприємства.

Олена Петровська,
експерт Експертус Кадри,
за матеріалами Мінагрополітики

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

План роботи з військового обліку на 2025 рік

Робота з військового обліку є важливим аспектом діяльності будь-якого підприємства, особливо в умовах мобілізаційної готовності. Створення детального плану допоможе систематизувати всі процеси, забезпечити точність даних та своєчасне виконання всіх необхідних заходів. Як скласти план роботи з військового обліку на 2025 рік зразок — у статті.
470

Відповідальний за військовий облік: кого призначати

Військовий облік на підприємстві здійснюється відповідальною посадовою особою. Як призначати відповідального за ведення військового обліку на підприємстві, в установі, організації? Відповідь знайдете у статті.
57635

Посадова інструкція інспектора з військового обліку

Необхідно скласти посадову інструкцію відповідального за військовий облік на підприємстві, але не знаєте з чого почати? Ми підготували для вас зразок посадової інструкції відповідального за військовий облік. Залишилось тільки скачати.
62588

Бронювання працівників на підприємстві під час воєнного стану

Під час воєнного стану порядок бронювання військовозобов’язаних передбачає два абсолютно різних механізми. У фокусі цієї статті відповіді на наступні питання: як забронювати працівника на період мобілізації, хто може забронювати працівника, чи можна забронювати мобілізованого працівника?
283264

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді