Держслужбовців зобов’яжуть складати тести з історії української державності

Хто ще муситиме складати іспит, в якому українське державотворення займатиме окреме місце?

Дізнайтеся, кого зобов’яжуть складати тести з історії української державності

Як обчислити стаж державної служби

Історія української державності буде включена до обов’язкового тестування для претендентів на українське громадянство та кандидатів на посади державної служби. Про це під час пресконференції, організованої Українським інститутом національної пам’яті до Дня Української Державності, повідомив голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович.

"Ми готуємо введення додаткових блоків тестів при оцінюванні на призначення державних службовців, і навіть здобуття громадянства. Люди, які хочуть отримати громадянство, мають розуміти, який шлях пройшла наша спільнота, щоби стати цією державою, які державотворчі процеси відбувалися, щоби була усвідомлена цінність нашого громадянства", — прокоментував Антон Дробович.

Можливість впровадження тестування з історії української державності для іноземців на отримання закордонного паспорта та кандидатів на посади на державній службі передбачена затвердженим Кабміном Планом заходів щодо святкування української державності. Відповідне рішення затверджено розпорядженням уряду № 585 від 12 липня цього року.

Який документ засвідчує рівень володіння мовою

Цей документ передбачає розгляд можливості перевірки знань з історії української державності під час виконання умов прийняття до громадянства України.

Претенденти на топ-посади на держслужбі мають складати іспит зі знання української мови, водночас розглядається можливість запровадження тестування з історії української державності для кандидатів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль анонсував підготовку законопроєкту про обов’язковий іспит для претендентів на громадянство України. Випробування має включати знання української мови та історії України, де окреме місце займатиме саме українське державотворення.

За матеріалами АРМІЯ INFORM

Держслужбовців зобов’яжуть складати тести з історії української державності
Катерина Черниш,головний редактор Вищої школи Кадровика
З 19 липня Держпраці відновила перевірки роботодавців під час воєнного стану. Щоб ваше підприємство вбереглося від штрафів, а інспектор не мав підстав для зауважень, долучайтеся до Всеукраїнської професійної сертифікації кадровиків — 2022. Нам вдалося погодили для вас гостьовий доступ!

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
8691

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9496

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
12839

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
1432

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді