Кабмін врегулював надбавку за вислугу років українським педагогам за кордоном

Уряд прийняв відповідне рішення

Кабмін врегулював надбавку за вислугу років українським педагогам за кордоном

Сьогодні Кабмін ухвалив постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2001 р. № 78». Тепер до стажу роботи педагогів та науковців, що працюють за межами України, буде враховано час роботи на відповідних посадах за кордоном. 

Йдеться про період з 24 лютого 2022 року до припинення або скасування воєнного стану та протягом одного року після цього. Такий крок дозволить нараховувати надбавку за вислугу років за той час, коли педагог працював не в Україні.

Станом на зараз для педагогів та науковців час роботи за кордоном зараховується до стажу для виплати надбавки за вислугу років, тільки якщо це передбачено міжнародними угодами або договорами. 

За інформацією Урядового порталу

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Мотивація працівників у 2020 році

Мотивація працівників в сучасних умовах — одне із найважливіших завдань HR-менеджерів та кадровиків. Для того щоб правильно мотивувати до роботи підлеглих, керівник має насамперед добре розуміти людську природу. Пропонуємо вам 12 ідей, які допоможуть надихнути персонал на плідну роботу у 2020 році. Не відкладайте на потім, адже рік вже розпочався.
14032

Секреты нематериальной мотивации сотрудников

Секретарю, помощнику руководителя нередко приходится делегировать «непопулярные» задачи и побуждать коллег к их выполнению. Субботник, собрание, составление отчетов, подготовка презентаций — в каждой организации перечень свой и немалый. Достигнуть финишной черты часто непросто. Как мотивировать коллег на работу?
2568

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді