Бізнес просить продовжити е-бронювання

Пропонують автоматично продовжити чинні бронювання на період аудиту

Бізнес просить продовжити е-бронювання

Європейська Бізнес Асоціація повідомляє, що з 20 жовтня влада зупинила процедуру електронного бронювання, а також призупинила видачу наказів про бронювання через паперовий варіант процедури. EBA стурбована зупинкою бронювання та відсутністю офіційної комунікації з боку органів влади.  

Послуга бронювання в Дії тимчасово не працює

Також раніше уряд прийняв рішення про проведення аудиту підприємств, критично важливих для економіки та призупинив видачу наказів про надання статусу критично важливого підприємства щонайменше до 15 листопада цього року. 

Бізнес не розуміє, як планувати операційну діяльність та підкреслює, що  ситуація створює негативні сигнали для міжнародних партнерів, які втрачають впевненість у здатності українського бізнесу виконати умови договору.

EBA пропонує розглянути можливість автоматично продовжити дію чинних бронювань в реєстрі «Оберіг» на 60 календарних днів для всіх критичних співробітників компаній, у яких бронювання закінчуються протягом дії цього аудиту -+3 доби (оскільки Дія розглядає заявки до 72 годин), тобто з 17 жовтня по 18 листопада.

За інформацією Європейської Бізнес Асоціації

Як скласти номенклатуру справ кадрової служби на 2025 рік

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Продовження воєнного стану залишає свій відбиток на всі сфери суспільного життя, у тому числі і на трудові відносини. Законодавство про працю передбачає обмеження, пов’язані з дією воєнного стану. Стаття допоможе розібратися з тим як приймати на роботу під час воєнного стану, як перевести працівника на іншу роботу та що передбачає зміна істотних умов праці під час воєнного стану.
4221

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді