Постраждалі внаслідок антитерористичної операції учасники АТО отримають засоби реабілітації безоплатно

Учасники АТО, які постраждали внаслідок антитерористичної операції, незалежно від встановлення їм інвалідності, отримають технічні та інші засоби реабілітації безоплатно

Учасники АТО, які постраждали внаслідок антитерористичної операції, незалежно від встановлення їм інвалідності, отримають технічні та інші засоби реабілітації безоплатно.

Перелік технічних та інших засобів реабілітації визначено у листі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції від 16.10.2014, серед них такі:

  • протезні вироби;
  • засоби для пересування;
  • спеціальні засоби для самообслуговування та догляду;
  • допоміжні засоби для особистої гігієни;
  • допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому;
  • меблі та оснащення.

Для отримання технічних та інших засобів реабілітації особі або її представникові потрібно надати до органу соціального захисту населення міських та районних державних адміністрацій за зареєстрованим місцем проживання або за місцем фактичного проживання учасника АТО такі документи:

  • паспорт (копія та оригінал);
  • ідентифікаційний код (копія та оригінал);
  • рішення військово-лікарської комісії чи висновок лікарсько-консультативної комісії про потребу у забезпеченні необхідним виробом;
  • витяг з наказу командира військової частини (начальника територіального підрозділу) або довідка про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва), видана командиром військової частини (начальником територіального підрозділу), з відомостями про участь в антитерористичній операції (для військовослужбовців (резервістів, військовозобов’язаних) та працівників Збройних Сил, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби, осіб рядового, начальницького складу, військовослужбовців та працівників МВС, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, інших утворених відповідно до законів військових формувань, яким не встановлено інвалідність).

Працівники органів соціального захисту населення нададуть ґрунтовну консультацію щодо забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації і видадуть направлення на забезпечення необхідними технічними та іншими засобами реабілітації.

Для отримання детальної інформації можна звертатися до Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції:

01001, м. Київ, Музейний провулок, 12

тел.: (044) 281-08-50, (044) 281-08-49.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Статті за темою

Усі статті за темою

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
6421

Калькулятор кількості кадровиків

Якщо ваше підприємство належить до тих, що стрімко розвиваються, ви плануєте створювати нові підрозділи, філіали, добирати нових працівників, варто знати: це — додатковий оберемок кадрових справ. В нагоді стане зручний сервіс — «Калькулятор кількості кадровиків». Він зекономить ваш час на розрахунках і дасть змогу ліпше підготуватися до розмови з керівником про нагальну потребу прийняти на роботу ще одного працівника відділу кадрів.
9272

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
5811

День кадровика в Україні

У наш час важко уявити будь-яке підприємство чи установу без людини, яка б підбирала кваліфікованих, здібних працівників та ще й допомагала в адаптації персоналу. Саме зі знайомства з представником кадрової служби починається трудовий шлях кожного працівника. Тому у цій статті ви знайдете все про День кадровика в Україні.
1251

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
3747

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді