Витяг з е-лікарняного

3334
Автор
порталу «Кадровик-01»

Запитання

Чи можна отримати витяг з електронного лікарняного?

Відповідь

Ні.

Загальні принципи роботи електронного реєстру листків непрацездатності (далі — Реєстр) встановлює постанова КМУ «Деякі питання організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього» від 17.04.2019 № 328 (далі — Постанова № 328). Постанова № 328 затвердила Порядок організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього (далі — Порядок № 328).

Інформацію з Реєстру, що містить відомості про реєстраційний номер облікової картки платника податків, період і причину непрацездатності, надають тільки особі, якої зазначені відомості стосуються, її страхувальнику — за період перебування особи у трудових відносинах із ним. Інформацію надають через електронні кабінети застрахованої особи та страхувальника на порталі послуг (п. 15 Порядку № 328).

Робота з електронними листками непрацездатності

Реєстр формує та веде Пенсійний фонд України, який є володільцем інформації, що міститься в ньому (п. 4 Порядку № 328).

ПФУ постановою від 18.06.2014 № 10-1 затвердив Положення про реєстр застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі — Положення № 10-1). ПФУ надає інформацію з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування за різними формами, залежно від параметрів пошуку. На жаль, Положення № 10-1 не передбачає можливості завантажити витяг з електронного реєстру листків непрацездатності. Можливо, в подальшому ПФУ передбачить таку можливість та долучить до додатків, передбачених Положенням № 10-1, витяг з електронного реєстру листків непрацездатності.

Якщо необхідно роздрукувати інформацію про електронний лікарняний, зробіть скріншот сторінки на вебпорталі ПФУ з відкритою інформацією про електронний листок непрацездатності. Роздрукуйте скріншот.

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Курси кадровиків

Здобувати освіту онлайн – не лише тренд, а й спосіб зекономити час і кошти на дорогу, підлаштувати під себе розклад і перейняти досвід від кращих фахівців у своїй галузі. Які дистанційні курси для кадровиків обрати?
14726

Наказ про підвищення кваліфікації працівників

Одна з основних складових успішного підприємства — безперервний процес професійного розвитку працівників. Саме кваліфікований персонал забезпечує сталий розвиток підприємства. Дізнайтеся про гарантії працівникам на час підвищення кваліфікації та скачайте зразок відповідного наказу.
39319