Аргументи щодо законності відсторонення працівника

1599

Запитання

Як аргументувати працівнику законність відсторонення через відмову вакцинуватися?

Відповідь

Наприклад, ви можете пояснити працівнику, що відстороняти від роботи зобов’язує постанова Кабміну. КМУ закріпив вимогу про відсторонення у пункті 19 постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236» від 20.10.2021 № 1096 (далі — Постанова № 1096).

Якщо директор не дотримає постанови, сплатить штраф до 170 000 грн.

Чому таке відсторонення правомірне: пояснює експерт

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Відсторонення працівника від роботи

Статтею 46 КЗпП передбачено відсторонення працівника від роботи у певних випадках. Про поняття, підстави та порядок відсторонення працівника від роботи, про відсторонення від роботи під час воєнного стану, читайте у статті.
11144

Як відсторонити від роботи невакцинованого працівника

МОЗ зобов’язав вакцинуватися від ковіду працівників певних закладів та установ. Першими мають вакцинуватися працівники закладів освіти та державних органів. На черзі — підприємства критичної інфраструктури. Якщо ваше підприємство потрапило до переліку МОЗ, маєте відсторонити від роботи невакцинованих працівників
183487

Відсторонення від роботи водія за результатами передрейсового огляду

Під час передрейсового огляду у водія підприємства виявлено високий артеріальний тиск. Якими мають бути дії роботодавця в цьому разі? Якими нормативними актами керуватися У таких випадках?
4732