Депутати пропонують надавати дозвіл всім студентам на виїзд з України

Відповідне звернення до прем‘єр-міністра України вже надіслано

document.jpg

У парламентській фракції "Слуга народу" підготували звернення до прем'єр-міністра щодо надання дозволу всім студентам на виїзд з України.

Про це повідомила у Facebook народний депутат Юлія Гришина. За її словами, 9 липня на засіданні фракції вона закликала колег підтримати звернення.

"Це найшвидший варіант вирішення питання. Підтримка є ", — зазначила вона.

10 ґрунтовних змін трудового законодавства

11 серпня пані Гришина повідомила, що вже відправила звернення до Дениса Шмигаля щодо дозволу на перетин кордону студентами, яке підтримали понад 50 нардів.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну чоловікам призовного віку (18-60 років) заборонено виїжджати з країни.

24 червня у ВР зареєстровали законопроєкт про внесення змін до законів про "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" і "Про порядок виїзду і в'їзду в Україну громадян України" (№ 7484).

Законопроєкт передбачає надання дозволу на виїзд за кордон:

  • чоловіків, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років;
  • чоловіків, які самостійно виховують дитину (дітей) віком до 18 років;
  • визнаних особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатних до військової служби за станом здоров'я.

Також в документі йдеться про здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти.

Окрім цих осіб, право виїзду за межі України під час дії воєнного стану може бути надано особам, визначеним Кабміном.

За матеріалами Уніан

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Словник кадровика

Словник кадровика — це збірка спеціалізованих термінів і понять, які використовуються в галузі управління персоналом і кадрового обліку. Докладніше про словник кадровика та використання абревіатур в HR-сфері — у статті.
49

Заява про відстрочку через інвалідність військовозобов’язаного

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від армії для особи з інвалідністю, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
25776

Заява на відстрочку у зв’язку із навчанням

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку із навчанням, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
46120

Заява на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації у зв’язку з утриманням трьох дітей, адже його часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
33711

Заява на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім’ї

У статті знайдете зразок заяви на відстрочку від мобілізації через інвалідність члена сім'ї. Його доволі часто запитують у працівників кадрової служби та HR. Поділіться з персоналом шаблоном заяви та юридичними підказками щодо того, як її складати
22630

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді