ВРУ може відновити подання електронних декларацій

Відповідний проєкт постанови вже зареєстрований у парламенті

e_deklaracii_10_03.PNG

Подання електронних декларацій в Україні відтерміноване на строк до трьох місяців після завершення війни (Закон України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни» від 03 березня 2022 року № 2115-IX). 

Кадровий аудит. Тренінг 7: табель

НАЗК продовжує розробляти проєкт Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки. Він має стати основним механізмом для виконання Антикорупційної стратегії, затвердженої Законом України «Про засади державної антикорупційної політики на 2021-2025 роки» від 20 червня 2022 року № 2322-IX. Так, 19 жовтня 2022 року у парламенті зареєстрований проєкт постанови № 8071 «Про внесення змін до деяких законів України з метою виконання вимог Європейської комісії щодо набуття Україною статусу члена Європейського союзу». Відповідно до проєкту:

  • особи, які у 2022 році не подали декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відповідно до статті 45 цього Закону, та/або повідомлень, передбачених частинами першою, четвертою статті 52 цього Закону, подають таку декларацію та повідомлення не пізніше 60 календарних днів з дня набрання чинності Законом України «Про
    внесення змін до деяких законів України з метою виконання вимог Європейської комісії щодо набуття Україною статусу члена Європейського союзу»;
  • не підлягають притягненню до відповідальності за несвоєчасне подання такої декларації та відповідних повідомлень суб’єкти декларування, які у визначений цим Законом строк не подали декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відповідно до статті 45 цього Закону, та/або повідомлень, передбачених частинами першою, четвертою статтею 52 цього Закону, у зв’язку з виконанням завдань в інтересах національної безпеки й оборони України; безпосередньою участю у веденні воєнних (бойових) дій, перебуванням в районі проведення воєнних (бойових) дій та/або на тимчасово окупованій території, іншими обставинами, спричиненими військовою агресією російської федерації.

Подавати декларації суб’єкти декларування мають змогу через персональний кабінет у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

За матеріалами Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції

Intensyv_kadrovogo_obliku.png

ДЕТАЛЬНА ПРОГРАМА

 

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Затвердження, погодження та призначення відповідального за антикорупційну програму юридичної особи

Яким вимогам має відповідати антикорупційна програма юридичної особи? Яку назву посади передбачити в штатному розписі для особи, відповідальної за її реалізацію? Чи можна поєднати виконання цієї функції з безпосередніми посадовими обов’язками? Про це і не тільки — тут і зараз
7351

Запобігання корупції в органах державної влади і місцевого самоврядування

Ухвалене наприкінці 2014 року нове антикорупційне законодавство визначило стратегію антикорупційної політики держави, створило правові, організаційні й інституційні засади її діяльності у сфері запобігання та протидії корупції.
3480

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді