Перевірки під час воєнного стану — чи можуть прийти з ТЦК? Пояснюють експерти

Чи поширюється на ТЦК мораторій на перевірки?

Перевірки під час воєнного стану — чи можуть прийти з ТЦК? Пояснюють експертиПояснення надали юрист із трудового права, сертифікований експерт із військового обліку Юлія Видиборець та начальник групи організації бронювання військовозобов'язаних мобілізаційного управління Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ Андрій Бобков.

Чи може ТЦК проводити перевірки під час воєнного стану

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (далі — ТЦК) — органи військового управління, що забезпечують виконання законодавства з питань військового обов’язку і військової служби, мобілізаційної підготовки та мобілізації (п. 1 Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, затвердженого постановою КМУ від 23.02.2022 № 154). ТЦК не є органами державного нагляду (контролю) у розумінні Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 05.04.2007 № 877-V. Тож можуть перевіряти й під час мораторію на перевірки.

Скасувати перевірки під час воєнного стану можуть органи військового управління (детальніше — у консультації). На сьогодні цього не відбулося. ТЦК перевіряли й у 2022 році, якщо мали на це час і ресурси, і на 2023 рік перевірки заплановані також.

Особливості трудових договорів із сумісниками

Статті за темою

Усі статті за темою

Трудові відносини в умовах воєнного стану

Воєнний стан в Україні продовжено до 16 листопада 2023 року. У законодавстві про працю є обмеження, пов'язані з його дією. Матеріал допоможе правильно організувати роботу та не допускати помилок.
3739

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді