Посадова інструкція головного бухгалтера для скачування

UA RU
Посадові інструкція головбуха — перший крок до взаєморозуміння роботодавця та підлеглого. Саме у цьому документі регламентують кваліфікаційні вимоги, права, відповідальність і посадові обовя'зки головного бухгалтера. Щоб ви правильно склали таку посадову інструкцію, експерти підготували зразок за ДСТУ 4163:2020. Залишилось лише скачати

Чи може головбухр візувати наказ про преміювання себе

Посадова інструкція головного бухгалтера розроблена на основі кваліфікаційної характеристики, вміщеної до розділу І Випуску 1 «Професії працівників, що є загальними для всіх видів економічної діяльності» Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, затвердженого наказом Мінпраці від 29.12.2004 № 336.

Кваліфікаційна характеристика професії поширюється на інші професії керівників підрозділів бухгалтерського обліку підприємства, а саме:

  • начальник управління,
  • начальник відділу (самостійного),
  • начальник відділу (у складі управління),
  • начальник бюро,
  • начальник сектору,
  • завідувач відділу (бюро),
  • завідувач сектору.

Посадові інструкції вказаних професій повинні враховувати конкретні особливості роботи працівників.

Зверніть увагу, що посадова головного бухгалтера оформлена відповідно до вимог національного стандарту ДСТУ 4163:2020.

Головний бухгалтер: посадова інструкція

головний бухгалтер посадова інструкція

СКАЧАТИ

Якщо необхідна посадова інструкція головного бухгалтера бюджетної установи, при її розробленні врахуйте кваліфікаційні вимоги, Типове положення про бухгалтерську службу бюджетної установи, затверджене постановою КМУ від 26.01.2011 № 59.

Пам'ятайте! Відсутність посадової інструкції — порушення статті 29 КЗпП. Штраф на винних посадових осіб складатиме від 30 до 100 нмдг (ч. 1 ст. 41 КпАП).


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді