Запис в трудовій книжці про час догляду за дитиною-інвалідом

Запис до трудової книжки про час догляду за дитиною-інвалідом віком до 16 років слід вносити на підставі довідки органу праці та соціального захисту населення.

Запис про час догляду за інвалідом I групи або дитиною-інвалідом віком до 16 років, а також за пенсіонером, який за висновком медичного закладу потребує постійного стороннього догляду (п. є ст. 56 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 05.11.1991 № 1788-XII), у т. ч. за перестарілим, який досяг 80-річного віку (згідно з медичним висновком) вноситься до трудової книжки окремим рядком із посиланням на дату, номер та найменування відповідних документів (пп. д п. 2.19 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Мінпраці, Мін’юсту, Мінсоцзахисту від 29.07.1993 № 58).

Запис в трудовій книжці про час догляду за дитиною-інвалідомДізнайтеся, чи можна продовжити відпустку по догляду за дитиною на підставі посвідчення дитини-інваліда підгрупи А без довідки про потребу дитини-інваліда в домашньому догляді?

Запис у трудовій книжці про догляд за дитиною інвалідом слід зробити перед записом про прийняття на роботу.

Зразок унесення запису до трудової книжки про догляд за дитиною-інвалідом

Запис в трудовій книжці про час догляду за дитиною-інвалідом
Запис в трудовій книжці про час догляду за дитиною-інвалідом
СКАЧАТИ


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Кадровик-01"

зміст

Як оперативно передати відомості про працівників на вебпортал ПФУ

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді