Норма тривалості робочого часу 2023 з урахуванням воєнного стану

UA RU
Автор
провідний експерт із трудового законодавства Експертус Кадри
Воєнний стан в Україні продовжено до 14 лютого 2024 року. Отже, кадровикам потрібна змінена норма тривалості робочого часу на 2023 рік.

 

У цей час норми Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-ІХ (далі — Закон № 2136) мають пріоритет над КЗпП. Тому норми робочого часу 2023 у військовий час мають дещо інші показники.
 

Нагадаємо, що місячної, квартальної чи річної норми не існує. Є тільки норми тривалості робочого тижня — нормальної або скороченої. Нормальна тривалість робочого тижня — 40 годин. Але норма тривалості робочого часу у період дії воєнного стану може бути збільшена до 60 годин на тиждень для працівників, зайнятих на об’єктах критичної інфраструктури (в оборонній сфері, сфері забезпечення життєдіяльності населення тощо). Початок і закінчення роботи роботодавець визначає самостійно (ст. 6 Закону № 2136).

Норма робочого часу на 2023 рік для п'ятиденного робочого тижня

 

Норма тривалості робочого часу 2023 з урахуванням воєнного стану для п'ятиденки

СКАЧАТИ

 

Протягом воєнного стану законодавство України безперервно змінюється, а фахівці Експертус Кадри невпинно продовжують готувати для вас нові алгоритми роботи та зразки документів.

Норма тривалості робочого часу 2023 з урахуванням воєнного стануБільше про змінний графік роботи

Норма робочого часу на 2023 рік для шестиденного робочого тижня

Норма тривалості робочого часу 2023 з урахуванням воєнного стану для шестиденки

СКАЧАТИ


Щоб вчасно дізнаватися про останні кадрові новації, слідкуйте за новинами на порталі «Кадровик-01». Щоб отримувати персональні відповідь від експертів, першими мати поетапні схеми роботи та шаблони документів, долучайтеся до підписників експертно-правової системи «Експертус Кадри» та журналу «Кадровик-01».

норма робочого часу на 2023 рік для шестиденного робочого тижня


зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Перевірки Держпраці під час воєнного стану», який відбудеться 23 травня. Спікер — посадова особа Держпраці. У програмі — підстави для перевірки, як уникнути штрафів, різниця між трудовим договором і ЦПХ.

❗️Якщо хочете отримати персональну відповідь від посадової особи Держпраці, поставте запитання до 20 травня включно в чат вебінару❗️

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Перевірки Держпраці під час воєнного стану

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді