Заява на звільнення під час воєнного стану: зразок

Автор
порталу «Кадровик-01»
Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX (далі — Закон № 2136) на період воєнного стану ввів ще одну поважну причину, за якої працівник може звільнитися за власним бажанням без попередження за два тижні. Щоб працівник правильно написав таку заяву, надайте йому зразок.

Роботодавець звільняє працівника у строк, вказаний у заяві, якщо підприємство розташоване в районі, де ведуться бойові дії, й існує загроза життю і здоров’ю працівника. Так встановлює стаття 4 Закону № 2136.

Зразок заяви на звільнення під час воєнного стану

Заява на звільнення під час воєнного стану: зразок СКАЧАТИ

Пам’ятайте про обмеження! Роботодавець може відмовити у звільненні за власним бажанням працівнику, якого примусово залучили до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, або якщо йдеться про роботу на об’єкті критичної інфраструктури (ст. 4 Закону № 2136).

Порядок переведення на іншу посаду Правила оформлення договору про повну матеріальну відповідальність з працівником



зміст

Рекомендація місяця від редакції порталу «Кадровик-01»

Запрошуємо на вебінар «Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки», який відбудеться 9 травня. Спікер — юрист, сертифікований експерт з військового обліку Юлія Видиборець. У програмі — оновлені обов’язки роботодавців, обов’язки працівників: у чому полягають, як і коли виконувати і що зробити роботодавцю. Також відповіді на запитання як обмеження для працівників-порушників можуть вплинути на роботодавця та інші новації, про які варто знати керівнику, кадровику, відповідальному за військовий облік.

Щоб переглянути вебінар та отримати сертифікат, реєструйтеся Система «Експертус Кадри» святкує День народження

Новий закон про мобілізацію — аналіз змін, наслідки

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді