Внесено зміни до порядку проходження громадянами України військової служби

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до законів України «Про військовий обов’язок і військову службу» та «Про засади запобігання і протидії корупції» від 12.08.2014 № 1634-VII

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до законів України «Про військовий обов’язок і військову службу» та «Про засади запобігання і протидії корупції» від 12.08.2014 № 1634-VII.

Законом передбачається, що взяттю на військовий облік військовозобов’язаних підлягають громадяни України, які досягли граничного (25-річного) віку під час перебування на військовому обліку призовників.

Установлено, зокрема, що військовослужбовці ЗСУ та інших військових формувань можуть відряджатися не лише до державних органів, підприємств, установ, організацій, а також і до державних та комунальних навчальних (освітніх) закладів для виконання завдань в інтересах оборони держави та її безпеки із залишенням на військовій службі.

Також визначено, що військовослужбовці військової служби за призовом осіб офіцерського складу та військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період не зобов’язані подавати щороку до 1 квітня за місцем служби декларацію про майно, доходи, витрати й зобов’язання фінансового характеру.

Для громадян України, які призвані на військову службу, установлюються такі строки військової служби в календарному обчисленні:

  • для осіб офіцерського складу, які проходять військову службу за призовом у мирний час, — до 18 місяців;
  • для військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, — до закінчення особливого періоду чи до оголошення рішення про демобілізацію.

Закон набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Письмові комунікації для кадровика

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить до страхового стажу?

Під час війни трудове законодавство зазнає чималих змін. У результаті перед роботодавцями та працівниками постає питання: як зараховується стаж і як він впливає на нарахування пенсії?
55601

Графік відпусток: бланк та зразок оформлення

Бланк графіку відпусток — це документ, який дозволяє організації планувати і контролювати відпустки працівників протягом року. Щоб дізнатися, що передбачає графік відпусток (рекомендована форма), читайте цю статтю.
62282

Резюме у роботі кадровика

Резюме — це перший документ, який бачить роботодавець. Його мета — надати роботодавцю чітке уявлення про те, чому саме цей кандидат підходить для вакансії. Як обрати працівника за резюме? Відповідь на це та інші питання а також резюме (шаблон) — у статті.
1316

Різниця між дистанційною та надомною роботою та правила її оформлення

Надомна та дистанційна робота 2024 року не втрачає своєї актуальності через дію воєнного стану в країні. Щоб легко орієнтуватися надомна чи дистанційна робота та оформляти їх правильно, дізнайтеся, що спільного мають ці два види віддаленої роботи та чим саме вони відрізняються.
4839

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді